2012년 1월 14일 토요일

Kong-namul-guk (콩나물 국)


Kong-namul-guk
콩나물 국

Malzemeler
kong-namul (soya filizi) 300 gr
kuru balık(suyu çıkarmak için) 10 tane
yeşil biber 1 tane
sarımsak 2 diş
kırımız biber ve yeşil biber


Yapılış


soya filizi temizleyin.
suda 2-3 kere yıkayın.



kuru balığı ekleyerek suyu kaynatın ve balık suyunu çıkarın.



balık suyu kaynayınca balığı atın.
şimdi soya filizi ekleyecek.



tencere kapağını kapatmadan kaynatın.



soya filizi yumuşayınca
tuzu ekleyin.
acılı severseniz 1 yemek kaşık pul biberi
ilave edebilirsiniz. 

son dakkikada yeşil soğan, sarımsağı ve biberleri  ekleyin.



Afiyet olsun!



댓글 2개:

  1. Bu corbaya hic yag eklenmiyor mû ? Korelilerin neden incecik oldukari belli oluyor

    답글삭제
  2. Kuru balığı nerden bulabiliriz acaba?

    답글삭제