2011년 7월 5일 화요일

gang Dwen jang 강된장


Gang dwen jang
강된장

malzemeler
soya ezimes(dwenjang) 2 yemek kaşık
patates 2 tane
havuç 1 tane
kuru soğan 1 tane
kabak 2 tane
herhangi mantar 300 gr
isterse dana et 200 gr
yeşil soğan 3 tane
yeşil biber 2 tane


Yapılış



bu mantarın adı Pögo mantardır.
koreden getirdim.
Türkiyede metro markette gördüm. çinden gelmiş..
bu mantar bulamasa normal mantar kullana bilir.
kuru mantar suda 20 dk ıslatır.



sebzeler hepsi
küp küp doğranır.



sıvı yağı 1 yemek kaşıkla 
sebzeleri kavurur.



ıslatmış mantarı küp doğranır.
ilave edilir.
birlikte kavurur.



Soya ezimesidir.
(soy bean paste)
çok sağlıklı yemek malzemesidir.



2 yemek kaşığı ilave edilir.
iyice karştırır.



suyu ilave edilir.
orta ateşte kaynatır.




yeşil soğan ve yeşil biberi
en son ekleyecek.



siyah olan Dasima(yosun)dır.
çorbalar yaparken kullanıyoruz.
acılı isterse pul biberi ekleye bilir.



yeşil soğan ve yeşil biberi ilave eder.
2 dakkika daha pişirir.
sıcakken servis eder.



bu yemek hem çorba olarakta yenilir
hem de meze olarakta yenilir.



pilavla karıştırarak afiyetle yiyin.


Afiyet olsun!

맛있게 드세요^^;

댓글 없음:

댓글 쓰기