2011년 5월 10일 화요일

Spaghetti (볼로냐식 스파게티)


Malzemeler

makarna 300gr
domates 4 tane
dana kıyma 400gr
kuru soğan 1 tane
havuç 1 tane
un 1 tatlı kaşığı
et suyu 2 su bardak
tere yağı 1 yemek kaşığı
tuz ve kara biber
keçap 4 yemek kaşığı


Yapılışı


kıymayı kavurur. kıyma suyu çıkarıp kendi suyunu
çekene kadar kavurur.



Kuru soğan ve havuçu renelenir.





soğan ve havuçu ilave eder.
kaç dakkika daha kavurur.





sonra Unu ekler.




Domatesin kavuğu soyarak
ince ince doğranır. yada rondorda çeker.



tuz ve karabiber ekleyib
pişirmeye başlar.



Pişirirken defne yaprağ varsa 2 tane atın.
daha lezzetli olur.
ve Keçapta konur.



wow!!
güzel olmuş! haha



makarna haşlayıb afiyetle yiyin!

Afiyet olsun!!

댓글 2개:

  1. leziz görünüyorlar,elinize sağlık.

    답글삭제
  2. beylikdüzü...ziyaretiniz için teşekkür ederim. sizde bu tarifle denemeniz rica ediyorum.

    답글삭제