2011년 1월 26일 수요일

Balık köfte 생선 전

Balık köfte
생선 전



Malzemeler

3 adet fleto edilmiş levrek
1 yumurta
1 tatlı kaşığı tuz(silme)
1 silme çay kaşığı karabiber
1/2 çay kaşığı kimyon
4 yemek kaşığı galete unu
150gr Rende kaşar
1/4 demet maydanoz
4 adet ince kıyılmış taze soğan





Balığın kılçıkları ve derisi ayıklanır
çok ince bıçakla kıyılır.




İçersine baharatları rende kaşar ve
ince kıyılmış maydanoz ve taze soğan konulup
yumurtasıyla galete unu eklenip çok iyi yoğurulur.
buz dolapta dinlendirilrir.



köfte şekil verilir.



ızgara yada tavada pişirilir.



Balık sos

Malzemeler
1 yemek kaşığı hardal
2 yemek kaşığı mayonez
1 yemek kaşığı çiğ krema
1 çay kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı pul biber
yarım çay bardağı limon suyu
1 çay bardağı kapari (ince kıyılmış)
1 çay bardağı zeytinyağı


Yapılış
hardal, mayonez, çiğ krema, tuz, limon suyu konulup mikserle çırpılır.
sıvıyağ ilave edilerek ağır ağır mayonez gibi çırparak yağ ilave edilir.
En son baharatları ve ince kıyılmış kapari
konulup karıştırılır.
Balığın üzerine dökülüp servis deilir.



Afiyet olsun!!

댓글 없음:

댓글 쓰기