2010년 6월 4일 금요일

Körli Pilav(카레라이스)




Körli Pilav(카레라이스)


Malzemeler(4 kişilik)
Köri 100gr
et(dana, tavuk) kuşbaş 150gr
Patates 1 tane(büyük)
Havuç 1 tane(Küçük)
Kuru soğan 2 tane (orta)
Sıvı yağ 2 yemek kaşık
Su 700ml


Yapılış



Eti kuşbaş olarak hazırlanır.
tavuk, kuzu, dana herhangi et ola bilir.
(Korede genelikle domuz eti kulanır)

eti kendi suyunu çıkarıp tekrar çekene dek
tencerede haşilanır.




Köri 100gr için ılık su bir bardak koyup iyice çırpın.



Patates, havuç, soğanı küp küp doğranır.
sert olan sebzeden kavurmaya başlar.
havuç, patates ve soğanı
sıvı yağda kavurun.
sonra eti ilave edin.
suyu koyup kapağı kapatıp sebzeler yumuşayıncaya kadar
orta ateşte pişirir.



sebzeler yumuşadıktan sonra
Köriyi ilave edilir.
2 dakika daha pişirir.



suyla haşılayan sade pilav üstüne
servis edilir.

Afiyet olsun!!




댓글 4개:

  1. Kore'de 카레 yi ilk defa yemistim. Ama cok lezzetli. pilavin tadina tad katiyor. elinize saglik.tesekkur ederim

    답글삭제
    답글
    1. Afiyet olsun!!
      Türkiyede köri var ama kore köri ile tadı farklıdır.değil mi

      삭제